5 ting å tenke på når du skal ha nytt kjøkken

Kjøkken er viktig, og når man pusser opp kjøkkenet er det lurt å få noen råd fra ekspertisen. Hos Maxbo Flisa har de kjøkkenekspert, og vi ba Jorunn Braskerud om 5 gode råd når man skal ha nytt kjøkken.

Jorunn har lang erfaring med planlegging av kjøkken. Her deler hun gode tips.
Jorunn har lang erfaring med planlegging av kjøkken. Her deler hun gode tips.

Kjøkkenplanlegging er morsomt

Kjøkkenplanlegging er morsomt, men krever litt tid og man blir ikke ferdig før man har tenkt seg godt om. Kjøkkenet er det rommet som blir mest brukt, og da bør det også være et rom som er godt å bruke, forteller Jorunn.

 

Jorunn sine 5 gode tips når du skal ha nytt kjøkken

Jorunn med over 20 års erfaring med kjøkken deler her 5 gode tips når du skal ha nytt kjøkken:

 

  1. Det første man må tenke på, er om man skal ha kjøkkenet der det er i dag. Skal man ha nye løsninger og hvor skal vann/avløp og komfyr være? Må det være der det er i dag? Noen ganger er det ikke mulig å flytte på vann/avløp, og i de fleste tilfeller koster det mye penger. Det er også smart å tenke på arbeidssituasjoner, og man skal alltid få et bedre kjøkken enn det man hadde.

 

  1. Så kommer type løsninger. Hvor høyt er det under taket? Skal man ha vanlige overskap, eller ønsker man skap som går helt opp til taket.

 

  1. Neste punkt er hvitevarer. Skal man ha integrerte hvitevarer, eller har man lyst på frittstående? Det koster litt mer med integrerte hvitevarer, men det gjør i mange tilfeller kjøkkenet mer eksklusivt.

 

  1. Hvordan løsninger på skap og skuffer ønsker man? Vil man ha mer skuffer enn skap? Skap gjør det lettere å komme til, og er i noen tilfeller mer oversiktlig.

 

  1. Så er det finishen, slik som design, farger, profiler, hvilke materialer man vil bruke, benkeplater, knotter, oppvaskbenk og andre detaljer.

 

KONTAKT JORUNN FOR GODE RÅD