Å male kan være vårens vakreste eventyr

Våren er her, og snart tar vi frem malerutstyret for å friske opp og fornye hjemmet vårt. Skal man ha lysere stue, eller kanskje male kjøkkenet blått? Planleggingsjobben er både inspirerende og utfordrende. De første penselstrøkene spennende og overraskende. Forandring fryder og malejobben kan være morsom. I hvert fall for de fleste.

Jon Håvard har full kontroll på maling hos Maxbo Flisa. Her hjelper han en lokal kunde.
Jon Håvard har full kontroll på maling hos Maxbo Flisa. Her hjelper han en lokal kunde.

 

Varme farger er inn

Hva er så årets trender? Jon hos Maxbo Flisa hjelper gjerne til med utvelgelse av farger og maling. Han har også full kontroll på hva som er på vei ut og hva som blir moderne.

Grått har nå vært noen år og er på vei ut, og det samme gjelder kaffefargene som også har vært en del år. Nå er det blått og grønt i tillegg til varme farger som gjelder

Fortsatt kontrastvegg

Om man går for mer forsiktig fargesetting, kan man friske opp med en kontrastvegg. Dette er fortsatt inn, og man kan velge både maling, tapet eller gulv som kontrast til hovedfargen.  Hos Maxbo Flisa hjelper de deg gjerne.

 

Ny takmaling

Av nye produkter nevnes særlig takmaling, som man nå kan få i flere farger. Før brukte man hvit base, og et utvalg av nyanser som man fikk ut fra denne.

Ønsker du farge på taket, er ikke dette noe problem, for nå får du helmatt takmaling i flere farger.

Er man modig, kan kontrastfargen være i taket.

 

Mal med riktig utstyr

Pensler har forskjellig kvalitet og man har mye igjen om man velger en pensel tilpasset produktet. Derfor kan det lønne seg å investere i god pensel, som man er nøye med å rengjøre, så du har penselen lenge. Man får også pensler til forskjellige behov, og dette er med på å gjøre malejobben enda enklere.

 

Ny pensel med trekant design

En viktig nyhet er den nye trekantete penselen fra Jordan. Med TriTech™ Presisjonspensel maler man mer nøyaktig og får rettere linjer, når det er ønskelig. Denne penselen kommer med et spesialtilpasset skaft som gjør malingen enklere. Hver Presisjonspensel leveres med lufttett og gjenlukkbar emballasje i hardplast. Den beskytter det trekantete penselhode, og sørger for at en pensel som er dyppet i maling, klarer seg i minst tre døgn uten å tørke.

 

Blått, grønt og varme farger er vårens trender sier Jon Håvard.
Blått, grønt og varme farger er vårens trender sier Jon Håvard.

Utvendig maling som holder bedre

Det kommer også noen nyheter for maling til ute bruk. Her har det kommet flere hvite nyanser som skal holde bedre, både på farge og glans over lengre tid. Utvendig er det også viktig å velge riktig utstyr. Ultimate er en pensel med ekstra god oppsugings evne, og du kommer 25 % lenger på hvert dypp og du blir fortere ferdig.

Malejobben må gjøres, og det er smart og ha de riktige redskapene så jobben blir gjort effektivt og riktig, sier Jon Håvard, før han ønsker alle lykke til med oppussing og malejobbene fremover.

TA KONTAKT