Gressklipper-tid – vi har utvalget

Ny gressklipper i sommer? Kom gjerne innom oss på Maxbo Flisa for nå har vi fylt opp butikken med årets kvalitetsklippere fra Stiga, Alpina, Black & Decker og Toro. Og trenger du service på maskinen du har kjøpt hos oss – har vi eget verksted på huset.

Harald Skauen
Vi har nå godt utvalg i kvalitetsklippere fra Stiga, Alpina, Black & Decker og Toro, sier Harald Skauen. Og trenger du service på maskinen du har kjøpt hos oss – har vi eget verksted på huset.

Valg av gressklipper avhenger av flere elementer, blant annet hvor stor gressplen du har og hvor mye tid du selv har til klippingen, sier salgssjef Harald Skauen. Har du en liten, til middels stor og flat gressplen på maks 250 m² vil en batteridrevet eller elektrisk klipper være tilstrekkelig.

Gressplener mellom 250 – 700 m² setter større krav til ytelse og kapasitet. Da vil vi anbefale bensindrevne klippere eller små robotklippere. Her kom Stiga for et par år siden med et kraftigere batterialternativ. Med denne maskinen kan du fint klippe rundt 800 m2. Bensindrevne gressklippere får du med og uten hjuldrift. Hjuldrift kan være fornuftig hvis gressplenen er kupert.

– Vi har både manuelle, elektriske, batteridrevne, bensin- og robotklippere. Det viktigste for oss er at vi sammen kan finne den gressklipperen som passer ditt behov best – da blir du mest fornøyd.

Robotklipper

Robotklippere får mye skryt og flere og flere velger robot nå de skal kjøpe ny gressklipper. Mange er imidlertid usikre på om deres plen er egnet for robot. I så fall blir vi gjerne med ut på en befaring og anbefaler ut fra hva vi ser, sier Harald.

Vår erfaring er at de aller fleste kan bruke robot. For enkelte kan det bli trøblete dersom plenen har mange og store ujevnheter eller om er bygd i flere etasjer og har mange oppdelinger.

Kjøper du robotklipper hos oss hjelper vi alltid kundene med installasjonen.

Mange foretrekker å gjøre jobben selv

For de som foretrekker å gjøre klippejobben selv har vi godt utvalg av tradisjonelle gressklippere. For de med riktig store plenarealer har vi også traktorklippere.

Folk er opptatt av at maskinene skal være lettstartelige. Det har produsentene gjort noe med og på mange kan du velge startknapp istedenfor snorstart. Noen maskiner har begge deler. Andre ting kjøperne er opptatt av er klippebredde, at de enkelt kan justere høyde samt enkelt vedlikehold.

Tradisjonelle gressklippere

Tradisjonelle gressklippere fåes i hovedsak i tre varianter – med oppsamler, sideutkast og bioklipp. Hvilken som er best for deg avhenger av hvor stor plen du har, hvilket resultat du ønsker og hvor mye tid du har selv. Bioklipperen finkutter gresset som i sin tur vil fungerer som gjødsel for plenen. Svært mange har gått over til bioklipper. Du slipper kompostering og sparer tid på raking dersom du har sideutkast.

Vidar Johansen
Med eget verksted kan Maxbo Flisa utføre både service og reparasjon på gressklipperen din. Vidar Johansen betjener verkstedet.

Eget service- og verkstedtilbud

Kjøper du gressklipper hos oss på Maxbo Flisa kan du være trygg på at om noe skulle skje med den vil vi kunne reparere den raskt. Vi har nemlig eget gressklipperverksted og Vidar Johansen er vår gressklipperreparatør. Enkelt for kundene og betryggende for oss å ha den kompetansen på huset.

Her er MAXBO sin lille gressklipperguide.