I år er fargepaletten grønn

Lysere kvelder og vår i lufta gjør at mange har lyst til å ta frem malerutstyret for å friske opp og fornye hjemmet. Fargepaletten i år går mye i grønn, blå og varmere farger. Vi har alt du trenger til små og store malejobber.

Uansett om du skal male ute eller inne er planleggingsjobben viktig. Malejobben blir mye morsommere om du har forberedt deg godt og har alt utstyr i huset før du begynner.

De første penselstrøkene er alltid spennende – blir fargen slik som den ser ut i spannet eller i interiørmagasinet? Hør med vår mann i malingsavdelingen – han gir deg sine beste tips til hvordan du lykkes med malerjobben.

Jon har full kontroll på maling hos Maxbo Flisa.

Varme farger er inn

Hva er så årets trender, inne og ute? Jon hos Maxbo Flisa hjelper gjerne til med utvelgelse av farger og maling. Han har også full kontroll på hva som er på vei ut og hva som blir moderne. Vi kan også hjelpe deg å blande farger slik at malingen på veggen går igjen på fargedetaljer i for eksempel tekstiler.

Grått har nå vært noen år og er på vei ut, og det samme gjelder kaffefargene som også har vært en del år. Nå er det blått og grønt i tillegg til varme farger som gjelder.

Fortsatt kontrastvegg

Om man går for mer forsiktig fargesetting, kan man friske opp med en kontrastvegg. Dette er fortsatt inn, og man kan velge både maling, tapet eller gulv som kontrast til hovedfargen.  Hos Maxbo Flisa hjelper de deg gjerne.

Takmaling

Takmaling kan en få i flere farger. Før brukte man hvit base, og et utvalg av nyanser som man fikk ut fra denne. Ønsker du farge på taket, er ikke dette noe problem, for nå får du helmatt takmaling i flere farger. Er man modig, kan kontrastfargen være i taket.

Malejobben blir morsommere med riktig utstyr

Pensler har forskjellig kvalitet og man har mye igjen om man velger en pensel tilpasset produktet. Derfor kan det lønne seg å investere i en god pensel. Er du nøye med rengjøringen har du penselen lenge. Man får også pensler til forskjellige behov, og dette er med på å gjøre malejobben enda enklere og morsommere.

Pensel for presisjonsmaling

En av nyhetene fra i fjor, som vi anbefaler er den trekantete penselen fra Jordan. Dette er en presisjonspensel som gir mer nøyaktige og rettere linjer. Penselen kommer med et spesialtilpasset skaft som gjør malingen enklere. Hver presisjonspensel leveres med lufttett og gjenlukkbar emballasje i hardplast. Den beskytter det trekantete penselhodet, og sørger for at en pensel som er dyppet i maling, klarer seg i minst tre døgn uten å tørke.

 

 

Varme farger er vårens trender sier Jon.

Det kommer også noen nyheter for maling til utebruk. Her har det kommet flere hvite nyanser som skal holde bedre, både på farge og glans over lengre tid. Utvendig er det også viktig å velge riktig utstyr. Ultimate er en pensel med ekstra god oppsugingsevne, og du kommer 25 % lenger på hvert dypp og du blir fortere ferdig.

Malejobben må gjøres og det er smart å ha de riktige redskapene så jobben blir gjort effektivt og riktig, sier Jon Håvard, før han ønsker alle lykke til med oppussing og malejobbene fremover.