Jon presenterer fargetrendene for 2020

Mange foretrekker høsten til innendørs fornying. I mange hus og hjem tas malerkosten frem på denne tiden av året, for å friske opp veggene med lysere, friskere, frekkere eller varmere farger. Jotun har allerede lansert neste års fargepalett hvor grått er erstattet med kulør.

Å få en ny fin, og kanskje litt annerledes farge på noen av rommene innendørs, er noe vi liker å pusle med på denne årstiden. Med de nye fargetendene tror jeg det vil bli ekstra morsomt å pusse opp innendørs denne høsten, sier Jon hos Maxbo Flisa.

Jon på Maxbo Flisa holder seg alltid oppdatert på fargetrender og utstyret du trenger til malejobben.

Fargetrendene for 2020 er lansert

Jotuns høstlansering er et høydepunkt for alle som er glade i maling, farger og interiør. Blått og grønt fra årets fargekart holder seg også inn i 2020, mens vi kommer til å se mer av fargene rødt og gult. Alle fargene er i dype, dempede og gylne nyanser.

På kampanjesiden vår kan du se hvilke produkter du kan gjøre en godt kupp på nå.

12 unike personligheter i nytt fargekart

Fargekartet, 2020 Colour Design by LADY, som nå lanseres byr på 12 helt nye LADY-farger – nydelig avstemt med 8 tidløse nyanser. Paletten består 20 flotte farger. Hver og én av disse fargene har sin egen personlighet som skaper en helt unik atmosfære. Sammen gir det deg mange harmoniske kombinasjonsmuligheter.

Klikk på bildet for å bla i Jotun sitt nye fargekart.

Her kan du lese mer om neste års fargekart.

Planleggingsjobben er halve moroa

Å planlegge et maleprosjekt skal være inspirerende, og de første penselstrøkene er spennende, men kan også være overraskende. La oss hjelpe deg å styre unna de ubehagelige overraskelsene, sier Jon. Med godt og riktig maleutstyr, godt grunnarbeid og ikke minst – riktig maling – vil du lykkes med maleprosjektet ditt.

Les også hvordan du velger riktig maling til rommet.

Les også hvordan du unngår dyre oppussingstabber.

Fargevalg er alltid vanskelig, og det er trygt å gå for det tradisjonelle og nøytrale. Mange gjør det, og det er helt OK. Andre har lyst til å være litt mer vågale, og det synes vi er tøft.

Tenk lysforhold, størrelse og bruksområde

Når du skal velge farge, anbefaler vi at du tenker på både på lysforhold, størrelse og bruksområde for rommet. Men viktigst av alt er at du selv trives med fargene. Vi pleier ofte å si at din yndlingsfarge finnes i utallige nyanser, og at du gjerne kan bruke flere nyanser av den i samme rom.

Her kan du lese hvordan du kan få nytt soverom på fem timer.

Mal med riktig utstyr

Pensler har forskjellig kvalitet og man har mye igjen om man velger en pensel tilpasset produktet. Derfor kan det lønne seg å investere i god pensel, som man er nøye med å rengjøre, så du har penselen lenge. Man får også pensler til forskjellige behov, og dette er med på å gjøre malejobben enda enklere.

Ny pensel med trekant design

En nyhet fra tidligere i år som vi har lyst til å minne om, er den trekantete penselen fra Jordan. Med TriTech™ Presisjonspensel maler man mer nøyaktig og får rettere linjer, når det er ønskelig. Denne penselen kommer med et spesialtilpasset skaft som gjør malingen enklere. Hver Presisjonspensel leveres med lufttett og lukkbar emballasje i hardplast. Den beskytter det trekantete penselhode, og sørger for at en pensel som er dyppet i maling, klarer seg i minst tre døgn uten å tørke.

Visste du forresten hvordan farger påvirker oss?

GULT – Stimulerer oppmerksomheten, gjør oss opplagte og konsentrerte.

BLÅTT – Beroligende og avstressende, maner til ro, alvor og kjølig distanse.

RØDT – Stimulerer, aktiviserer og setter fart på adrenalinet.

GRØNT – Påvirker oss i liten grad, men oppleves av de fleste som bare behagelig.