Varmepumper – nyheter og tips

Nytt av året hos oss på Maxbo Flisa og varmefronten er at vi nå har varmepumper fra Mitsubishi, sier Harald Skauen. – Mitsubishi er nok favoritten hos folk flest, og det merket vi selger mest av. Den andre leverandøren vi har er Wilfa, også det en svært populær varmepumpe.

Vi hjelper deg gjerne å finne varmepumpen som passer din bolig og ditt behov, sier Harald Skauen.

Våre leverandører av varmepumper har vært flinke til å utvikle design og yteevne, og varmepumpene fåes nå også i farger. Mitsubishi har blant annet fargene standard hvit, perlehvit, safirsort og rubinrød.

Finn varmepumpen som passer din bolig

Skal du kjøpe varmepumpe for første gang er det viktig at du finner en som passer for boligen din, sier Harald. Da vil både design og yteevne være avgjørende. Har du en varmepumpe i huset vil du også kunne bruke den som aircondition.

Etter sommeren 2018, da vi hadde ekstremt mange og varme dager, hadde vi et oppsving av personer som ønsket varmepumpe nettopp fordi de også kunne bruke den for å kjøle ned boligen.  Vi hjelper deg gjerne, og her er noen raske tips fra oss i Maxbo.

Gå til kampanjesiden vår og sjekk ut denne månedens kupp. 

Luft-til-luft – mest kjøpte

Det finnes flere typer varmepumper. Luft til luft-varmepumpe er den som er mest kjøpt og finnes nå i ca 600 000 norske boliger. Du kan lese mer på varmepumpeinfo.no.

Forskjell på innlandsklima og kystklima

Det første man bør tenkte på før man kjøper varmepumpe er hvor i landet man bor, og størrelsen på området man tenker å varme opp. I vårt innlandsklima vil en varmepumpe på 5300 watt, eller 5,3 kilowatt være et godt valg om boligen din er på rundt 60 kvadratmeter. Er boligen større bør du velge en kraftigere varmepumpe.

Anbefaler å kjøpe litt kraftige enn du tror du trenger

– Mange førstegangskjøpere gir uttrykk for at de ønsker å bruke varmepumpen kun for å tilføre grunnvarme i huset, mens andre varmekilder skal stå for selve oppvarmingen.

Vi anbefaler gjerne å kjøpe litt kraftigere pumpe enn det man i utgangspunktet tror man trenger. Det som ofte skjer, er at man erfarer hvor enkelt det er å bruke pumpen som hovedkilde til oppvarming.

Bruk fagfolk på installasjon

Sist, men ikke minst – bruk fagfolk til å installere varmepumpen. Forbrukere har fem års reklamasjonsrett, både på installasjonen og maskineriet. Det forutsetter imidlertid at det er benyttet en sertifisert F-gassmontør.

Vi på Maxbo Flisa har avtale med El Tjenester på Kirkenær på montering av varmepumpene fra Mitsubishi. Varmepumpene fra Wilfa er det Keli fra Gjøvik vi har avtale med.

Les også: Ti gode grunner til å installere varmepumpe